Saskia (eigenaresse): “Het werken met kinderen vind ik al meer dan 30 jaar geweldig en ik heb veel liefde voor dit vak. Mijn visie heb ik in de loop der jaren gecreëerd en dit werkt zowel voor mij als voor de kinderen erg fijn. De kinderen moeten zichzelf kunnen ontplooien en dat kan als ze zich volledig op hun gemak voelen.”

Onze visie

Joepie de poepie vindt het belangrijk om kinderen op te vangen in een huiselijke, gezellige, maar ook professionele sfeer. Ieder individueel kind is uniek en heeft eigen talenten en een eigen karakter.

De medewerkers bij Joepie de poepie streven ernaar de kinderen de ruimte en mogelijkheden te bieden om hun eigen talenten te ontdekken en ontwikkelen. Hierbij worden de kinderen intern geobserveerd door de pedagogisch medewerkster, zodat er op de behoeften en interesses van de kinderen kan worden ingespeeld.

Wij waarborgen het emotioneel welbevinden van ieder kind, dit kan goed tot uiting komen door de kleinschaligheid en het persoonlijke karakter van Joepie de Poepie, er kunnen voldoende persoonlijke contacten plaats vinden tussen pedagogisch medewerkster en kind.

Omdat Joepie de Poepie een tweede huis biedt voor de kinderen, is samenspraak over opvoeding en het stimuleren van de ontwikkeling met ouders van groot belang. Bij Joepie de Poepie zijn we ervan overtuigd dat kinderen voornamelijk leren van elkaar en ontwikkelen door te onderzoeken en te ontdekken.  Joepie de Poepie is huiselijk ingericht, maar voornamelijk gericht op de kinderen die er verblijven. In de uitstraling van de ruimtes kun je de persoonlijkheid terugzien van de kinderen die er verblijven.

Extra links

Lees ook over onze visie in het bericht Ode aan het spelende kind

Bij Joepie de Poepie hechten we veel waarde aan een gezonde voeding. Lees hier meer over ons voedingsbeleid.