Buitenschoolse opvang

Jouw dag bij de bso groep

“Uit onze eigen tuin smaakt de salade het beste!”

“ Na al het stilzitten op school en verplichte lesstof ben ik wel toe om te gaan spelen. Ik zie de pedagogisch medewerkers van Joepie al staan om me op te vangen uit school. Samen wachtten we tot onze Joepieclub compleet is en wandelen we naar Joepie toe. Wat fijn, even wandelen in de buitenlucht samen met mijn vriendjes. Onderweg bedenken we al wat we gaan spelen bij Joepie.

Lees verder

Aangekomen bij Joepie zie ik mijn broertje van 2 jaar al in de tuin spelen. Samen met nog een paar peuters word ik begroet met warme knuffels. Dan ga ik fruit eten en wat drinken.

Nadat mijn buik is volgegeten en gedronken ga ik samen met mijn vriendjes spelen in de huishoek. We spelen vadertje en moedertje en koken eten met echte pannen in onze keuken en de tafel wordt mooi gedekt.

Tijdens ons spel zien we dat er al een aantal kinderen buiten spelen en willen graag daarbij aansluiten. De pedagogisch medewerker vraagt buiten om hulp in de moestuin. Er moet geoogst worden en planten hebben dorst. Graag help ik mee, ik pak direct een gieter en vul deze aan de buitenkraan. Samen met de andere kinderen gaan we richting de moestuin.

‘Kijk!’ Er zijn al veel tomaten rood geworden, die mogen we al oogsten. We pakken snel een potje en vullen deze
met alle tomaten die al rijp zijn. Het is soms goed kijken welke we al mogen pakken. Ook zorgen we goed voor de andere planten en mogen we een krop sla uit de grond halen. De pedagogisch
medewerker geeft nog wat uitleg hoe we de moestuin moeten verzorgen en we hebben nog wat zaadjes om te planten. Altijd weer spannend wat er uit de zaadjes tevoorschijn komt.

Wanneer de moestuin weer op orde is mogen we onze oogst opeten, we maken samen de groenten schoon en snijden sommige groenten in stukjes. Ik lust graag sla met tomaten en komkommer en ik maak er een salade van op mijn bord. Uit onze eigen tuin smaakt de salade het beste! Na deze leuke middag is het weer tijd om naar huis te gaan.”

Buitenkeuken

“Het gaat er niet om of je binnen de lijntjes kleurt. Het gaat erom dat je je eigen tekening maakt.”

Moestuin

Dit is onze bso groep:

Bso is vrije tijd, je mag zelf kiezen wat je gaat doen.

Iedere dag aanbod van leuke activiteiten.

Niet prestatiegericht. Samen spelen en ondernemen staat centraal.

Kinderen spelen veel buiten. We hebben een grote tuin en moestuin.

Natuur en buiten

Onze visie op buitenschoolse opvang

“Samen maken we er een fijne dag van.”

De bso is geen school, het moet gezien worden als vrije tijd. Waarbij naast inspanning ook ontspanning mogelijk is. De kinderen kunnen door zelf keuzes te maken invulling geven aan hun dag.

De bso omgeving is van grote invloed op de ontwikkeling van het kind, het moet er fijn en veilig zijn om zich verder te kunnen ontwikkelen. De focus ligt op het hebben van een fijne dag en dit wordt gerealiseerd door het aanbieden van verschillende activiteiten en dingen te ondernemen. De activiteiten die aangeboden worden zijn niet prestatiegericht. Juist het samenspelen en ondernemen staat centraal.

Bij Joepie is de bso een plek waar kinderen vriendschappen sluiten, kennis maken met kinderen van verschillende leeftijden en zich ontwikkelen in een huiselijke en fijne sfeer.

Kinderen spelen veel buiten, krijgen veel beweging, ontdekken talenten aan de hand van materialen en activiteiten en oudere kinderen krijgen de juiste uitdagingen. Kinderen worden ondersteund bij het vinden van een goede balans tussen het plannen van georganiseerde activiteiten, vrije tijd en, indien aan de orde, het maken van huiswerk.