Baby opvang

Jouw dag bij de babygroep

“ Mijn dag bij de babygroep begint met een warm welkom. De pedagogisch medewerker maakt even een praatje met papa of mama hoe ik het thuis heb gedaan en of alles goed met mij gaat.

Dan ga ik samen met de pedagogisch medewerker mee naar de speelruimte. Na even een veilig momentje bij de pedagogisch medewerker ben ik er aan toe om te gaan spelen, ontdekken en veel plezier te gaan beleven.

Ik heb het erg druk, heel de dag door ben ik bezig met ontwikkelen op verschillende gebieden. Bij Joepie krijg ik hier de ruimte voor.”

Lees verder

Ik speel met andere kinderen, klim en klauter op een houten klimrek en mag ik activiteiten meedoen zoals ontdekken met scheerschuim, verven of spelen met verschillende materialen om deze te leren kennen.

Ze hebben ook schattenmandjes met materiaal dat ik nog nooit gezien heb, wat leuk om daar kennis mee te maken! Vaak wanneer we op de grond spelen komen de pm’ers er ook even bij zitten, zo is er altijd een mogelijkheid om samen een spel te bedenken of even te samen te kroelen.

Van al dat spelen en ontdekken word ik wel moe en krijg ik honger. Gelukkig kan ik lekker gaan slapen als ik het nodig heb in de slaapkamer of in het buitenbedje.

De pedagogisch medewerker vertelt me altijd wat we gaan doen, zo sta ik niet voor verrassingen en weet ik wanneer we even een schone broek gaan aandoen of gaan eten.

Bij Joepie kan ik helemaal mezelf zijn, mag ik mijn eigen talenten laten zien en ontwikkelen op mijn eigen tempo.”

Gedicht lief kleintje

“Je kunt mij vandaag iets leren…

Maar prikkel je mijn nieuwsgierigheid dan leer ik mijn leven lang.”

Op onze babygroep

Op onze babygroep vind je

Een vast team medewerkers, dus altijd een bekend gezicht.

Een slaapkamer en buitenbedjes.

Ruimte voor ontwikkeling, spelen en ontdekken.

Verschillende activiteiten, afgestemd op de ontwikkeling.

Veel aandacht voor interactie met de kinderen.

Visie op baby's

Onze visie op babyopvang

“Ontwikkelen vanuit een veilige basis”

In de eerste levensjaren maken kinderen een enorme ontwikkeling door. Een warme en liefdevolle zorg vormt hierbij de basis. Pas wanneer een kind zich veilig voelt kan het zich gaan ontwikkelen.

Op onze babygroep werken we dan ook met een vast team pedagogisch medewerkers om een vertrouwensband op te bouwen met elk kind. We laten we ons voornamelijk inspireren door de visie van Emmi Pikler. Bij deze visie staan de competenties en mogelijkheden van de baby en de stabiele band tussen baby en pedagogisch medewerker centraal.

Goede interactie betekent lichamelijk en emotioneel aanwezig zijn, het jonge kind steunen, actief luisteren en ingaan op de signalen van het kind. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en ontwikkelen in hun eigen tempo.

We spelen in op de behoeftes van het individuele kind, we bieden veiligheid door middel van ritme en creëren rust op de groep. We gaan er vanuit dat kinderen zich beter ontwikkelen als ze de kans krijgen om ontdekkingen te doen.