Joepie” waar jong en oud samen komen!

Mensen met dementie zijn vaak angstig en onzeker, bang om de grip te verliezen. Maar als ze goede herinneringen aan kinderen hebben, zien wij ze opleven bij dat contact.

Ze ontspannen, lachen en praten meer. En als ze de kinderliedjes nog kennen, zingen ze vrolijk mee ! 
Kinderen kunnen de ouderen herinneren aan de tijd dat zij zelf nog jonge kinderen hadden.  De periode van hun late jeugd en vroege volwassenheid is vaak een tijd waar demente mensen veel aan terug denken en prettige gevoelens bij hebben.

Deze samenwerking is daarom heel erg belangrijk voor ons want ook onze kinderen vinden dit geweldig! Ook voor de kinderen is het goed om ouderen te ontmoeten die anders dan anders zijn.” Je hoeft kinderen daar niet voor af te schermen want juist het contact tussen jong en oud is voor ons goud !”

Joepie de Poepie op bezoek bij woongroep Korenmarkt.
Joepie de Poepie op bezoek bij woongroep Korenmarkt.